На факультеті відбувся навчальний тренінг з проблематики доменних спорів, використання торговельних марок, комерційних найменувань та інших засобів індивідуалізації

13.12.2016 | 23:09

На юридичному факультеті Львівського національного університету імені І.Франка відбувся навчальний семінар – тренінг «Проблемні аспекти здійснення та захисту прав на торговельні марки та інші комерційні позначення». Організаторами тренінгу були кафедра інтелектуальної власності, інформаційного та корпоративного права юридичного факультету ЛНУ ім. І. Франка, Центр дослідження інтелектуального права та Львівська правнича школа.
У тренінгу прийняли участь представники Львівського апеляційного господарського суду, інших судів м. Львова, представники юридичних компаній, підприємницьких організацій та студенти магістратури.
Під час тренінгу були обговорені проблемні питання щодо договорів на розпорядження майновими правами інтелектуальної власності (а саме, ліцензійний договір, договір щодо передання майнових прав на торговельні марки та інші позначення в статутний капітал, в заставу тощо, доповідач д.ю.н., професор Яворська О.С.), щодо доменних імен та доменних спорів (зокрема, використання знаків для товарів і послуг, комерційних позначень в мережі Інтернет, у доменних іменах тощо, доповідач к.ю.н., доц. Тарасенко Л.Л.), щодо здійснення та захисту прав на торговельні марки, щодо набуття та здійснення прав на комерційні найменування та інші комерційні позначення (зокрема, значення комерційного найменування, отримання правової охорони, використання комерційних позначень в діяльності суб’єктів господарювання тощо, доповідач к.ю.н., доц. Мартин В.М.), щодо здійснення та захисту прав на торговельні марки (зокрема, необхідність надання правової охорони, порядок реєстрації, права, що випливають з свідоцтва, особливості захисту прав тощо, доповідач к.ю.н., доц. Тарасенко Л.Л.).
Також під час тренінгу було обговорено окремі проблеми набуття та здійснення прав на комп’ютерну програму, інші об’єкти авторських та патентних прав (зокрема, на промислові зразки).
Після завершення тренінгу учасники отримали Сертифікати.
За результатами проведення тренінгу учасники та доповідачі констатували важливість подальшого дослідження проблем правового регулювання набуття, здійснення та захисту прав на торговельні марки та інші комерційні позначення, в тому числі комерційні найменування, доменні імена, зазначення походження товару тощо, та відзначили необхідність проведення таких заходів у майбутньому.