Анонс: Національні судові змагання з міжнародного кримінального права, 11-12.02.2017

06.02.2017 | 18:30

National Moot Court Competition on International Criminal Law

Локальний осередок міжнародної організації «Європейська Асоціація Студентів Права» (ELSA Lviv) організовує всеукраїнський захід у форматі судових змагань – National Moot Court Competition on International Criminal Law (Національні судові змагання з міжнародного кримінального права).

Національні судові змагання з міжнародного кримінального права – це проект, що спрямований на розвиток професійних вмінь студентів-правників, підвищення рівня їх знань у сфері міжнародного кримінального права, а також покращення навичок обґрунтування та захисту власної позиції у письмовому та усному провадженні.

Судові змагання складаються з письмового та усного раундів. Завдання, що виконується під час першого раунду, полягає у тому, що команди-учасники готують письмові меморандуми як зі сторони обвинувачення, так і сторони захисту. Надалі вони оцінюються представниками суддівської колегії, котра обирає вісім найкращих команд,  які і проходять у наступний раунд.

Усний раунд відбувається у форматі моделювання процесу в Міжнародному кримінальному суді. Зокрема, команди виступають представниками уряду, потерпілих та прокурорами відповідно. Варто зазначити, що робоча мова цих змагань – українська. Цей раунд проходитиме на базі юридичного факультету Львівського національного університету ім. І. Франка 11-12 лютого 2017 року.

У рамках проекту уже погоджено, що до складу суддівської колегії увійдуть представники кафедр міжнародного права Львівської, Одеської, Київської та Харківської правових шкіл. Важливим є те, що офіційну підтримку цих судових змагань надає безпосередньо International Criminal Court (Міжнародний кримінальний суд, котрий розташований в Гаазі). Підтримка цієї міжнародної установи передбачає не лише представництво ІСС серед членів суддівської колегії, а і роздаткові матеріали та призи переможцям від цього Суду.

Більше того, партнером цих судових змагань є відома консалтингова компанія Advice Group, яка об’єднала професіоналів у юридичній, фінансовій сферах, менеджменті, питаннях нерухомості, рекрутингу та в ряді інших послуг. На сьогодні ця компанія є однією з лідерів на місцевому ринку ділових консультаційних послуг, з чіткою метою стати кращою консалтинговою компанією в регіоні вже в найближчому майбутньому.

Крім цього, завдяки співпраці з Польсько-українською фундацією співпраці ПАУСІ було створено призовий фонд судових змагань для переможців та команди, яка здобуде друге місце у розмірі чотири та дві тисячі відповідно. Варто зазначити, що діяльність Фундації ПАУСІ спрямована на передачу Україні успішного досвіду Польщі в переході до ринкової економіки та побудови демократичного громадянського суспільства.

Варто зазначити, що станом на сьогодні уже завершилась реєстрація команд-учасників, серед яких є представники кращих ВНЗ зі всієї України. Зокрема, спробувати свої сили у цих судових змаганнях зголосились команди з Києва, Одеси, Харкова, Львова, Хмельницького.