01 грудня 2017 року на юридичному факультеті відбувся Міжнародний круглій стіл “Теорія права в Польщі та в Україні: сучасні тренди”

04.12.2017 | 17:04

01 грудня 2017 року спільними зусиллями кафедри теорії та філософії права та Центру польських правових наук (Факультет права та адміністрації, Варшавський Університет) було організовано та проведено Міжнародний круглий стіл «Теорія права в Польщі та в Україні: сучасні тренди».

У цьому заході також взяли участь із доповідями представники кафедри теорії права та держави Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича.

Учасники круглого столу обговорили такі цікаві доповіді, як «Поєднання теорії та практики – новий підхід до вивчення загальнотеоретичних правових дисциплін» (доповідач: проф. Віталій Косович), «Юридична антропологія: еволюція та сучасний статус» (доповідач: проф. Світлана Бобровник), «Право та економіка в Польщі – сучасний стан та перспективи» (доповідачі: доктор Кшиштоф Козмінські та доктор Міхал Яблонські), «Норма права: соціальний феномен як вічний двигун» (доповідач: проф. Василь Костицький), «Політика права та правова політика – перспективи правотворчості» (доповідач: доктор Матеуш Пенкала), «Між теорією права та історією права. Дослідження еволюції соціалістичної правової традиції у Польщі» (доповідач: Пйотр ЕКХАРДТ), «Перспективні напрямки досліджень Львівської лабораторії досліджень теоретичних проблем прав людини» (доповідач: доцент Святослав Добрянський), Соціальна природа права та суспільний порядок (концепція “живої практики” за Є. Ерліхом) (доповідач: доцент Тетяна ПОДОРОЖНА), «Комунікативно-інституційна основа пізнання факторів правоутворення» (доповідач: докторант Тарас ДІДИЧ) та ін.

Круглий стіл завершився цікавою екскурсією «Музей Львівського університету».

Кафедра теорії та філософі ї права висловлює щиру подяку співорганізатору Центру польських правових наук (Варшава, Польща) за сприяння у проведенні цього заходу, а також Колегам з Києва та Чернівців, що взяли активну участь у його проведенні, та сподівається на подальшу наукову співпрацю.

Пропонуємо для перегляду Програму, Матеріали Круглого столу та фотозвіт:

Коротка програма_Львів_2017

Матеріали Міжнародного Круглого столу_Львів_2017